Jouw hond: je beste vriend tijdens quarantaine

Je hond is misschien wel je beste bondgenoot tijdens de quarantaineperiode: ontdek in deze blog de 4 superkrachten van je hond! Of je nu thuis verblijft met andere familieleden of alleen, je hond is waarschijnlijk de enige die 24 uur per dag volledig voor je beschikbaar is. Als je er over nadenkt, is het gezelschap van je liefste hond in deze moeilijke dagen heel kostbaar, aangezien je hond je onvoorwaardelijke liefde geeft en altijd opgewekt is.

Je hond heeft de superkrachten om naar je te luisteren

Afhankelijk van het karakter van je hond kan het interactieniveau variëren. Sommige honden zullen uren met je “praten”. In andere gevallen zal je alleen tegen je hond praten, wat een goede oplossing tegen eenzaamheid kan zijn.

Het goede hieraan is: je hond zal het altijd met je eens zijn, wat je ook zegt!

Je hond heeft de superkrachten om je minder gestrest te laten voelen

En laten we eerlijk zijn, dat is tegenwoordig inderdaad een superkracht! Je kunt meerdere keren per dag genieten van een gratis aai-sessie: onthoud dat het aaien van je hond prima is (zolang je je handen daarna wast en natte zoenen vermijdt) en onmiskenbaar comfort kan bieden (zelfs de wetenschap bevestigt dat).

Ook als je vanuit huis werkt, zal je mogelijks van tijd tot tijd je hond bij je bureau zien verschijnen om te knuffelen of spelen, wat ten minste 2 directe voordelen heeft: je hond laat je glimlachen en dwingt je om een welverdiende pauze van je werk te nemen.

Last but not least, elk stressvol nieuws zal veel gemakkelijker te verteren zijn met een harige kop op je knie.

Je hond heeft de superkrachten om je te entertainen 

Spelen met je hond is veel beter dan Netflix en kan heel leuk zijn!

Als je geen inspiratie hebt over wat je samen met je hond kunt doen, lees dan hier onze suggesties. Bedenk ook dat als je hond nu minder naar buiten kan, spelen met hem essentieel is om hem mentaal gestimuleerd te houden. Als je kinderen hebt thuis, kan het ook heel leuk zijn om allemaal samen te spelen met de hond!

Je hond heeft de superkrachten om je gezond te houden

Thuis opgesloten zitten kan een invloed hebben op je gezondheid, aangezien je mogelijks te lang zit, tv kijkt of achter je scherm aan het werk bent. Met andere woorden: je bent veel minder actief dan normaal. Het goede nieuws is: je hondje zal dit niet toelaten!

Dankzij je harige vriend kan je een gezond routine van dagelijkse wandelingen in de buitenlucht handhaven: zelfs als de wandelingen korter zijn dan normaal, is het nog steeds een gezonde gewoonte om wat frisse lucht te krijgen.

Het is misschien verleidelijk om tijdens de quarantaine extra lange wandelingen te maken omdat je niet binnen wilt vastzitten, maar denk aan je trouwe viervoeter. Sommige van onze oudere hondenvrienden zijn erg blij met een langzame, korte wandeling.

Laten we dus de positieve kant van deze situatie niet vergeten: dankzij het Coronavirus is je droom om je hond mee te brengen naar je werk eindelijk werkelijkheid geworden!

Maar vergeet niet dat alle superhelden een zwakte hebben: ook al heeft je hond veel superkrachten, vergeet niet dat deze situatie ook voor hen stressvol kan zijn. ADAPTIL kan je hond hierbij ondersteunen! 

Volg het laatste nieuws met tips en trucs door je nu te abonneren op onze nieuwsbrief.

Als je thuis blijft met je hond, deel je verhalen dan met ons op Facebook en Instagram door de hashtag #adaptilathome te gebruiken!

Blijf veilig!

Het ADAPTIL team

#adaptilathome