Tips voor het socialiseren van je puppy in tijden van het Coronavirus

Tips voor het socialiseren van je puppy in tijden van het Coronavirus

Puppy's moeten regelmatig worden blootgesteld aan verschillende nieuwe situaties en veel nieuwe dingen leren, zodat ze zich kunnen aanpassen aan onze levensstijl tijdens de eerste weken van hun leven. Sommigen dingen worden het best meteen na de adoptie aangeleerd, om ervoor te zorgen dat ze dit kunnen tegen de tijd dat ze volwassen zijn. Dit geldt voor basisbevelen, netheid of wandelen aan een leiband.

We weten dat deze bijzondere periode het socialiseren van puppy's niet gemakkelijk zal maken. Hoewel socialisatie een beetje lastiger zal zijn, is het nog steeds mogelijk om je pup voor te bereiden op de buitenwereld terwijl je verder zoveel mogelijk binnen blijft! Lees hieronder onze tips.

1. Respecteer hun slaapbehoeften

Allereerst moet je er rekening mee houden dat je nieuwe vriend het grootste deel van zijn tijd zal slapen - 15 uur tot 20 uur per dag. De slaaptijd van een puppy moet worden gerespecteerd. Je mag ze in geen geval storen terwijl ze slapen. Zelfs als je de hele dag thuis bent. We weten dat het verleidelijk is!

2. Speelgoed 

Gebruik tijdens speelsessies kleine speeltjes, speciaal aangepast aan puppy's, waar ze op kunnen kauwen of terug kunnen brengen wanneer je ze gooit. Het is een goede manier om puppy’s te leren herinneren. Elke keer dat ze het speelgoed terugbrengen, aarzel dan niet om enthousiast te reageren! Met andere woorden: beloon gerust met snacks (maar niet te veel).

3. Korte maar essentiële wandelingen

De wandelingen zullen kort moeten blijven, maar ga vaak genoeg wandelen zodat de puppy zijn behoefte buiten kan doen. Feliciteer ze wanneer ze hun behoeften op de juiste plaats doen. In het geval van kleine ongevallen binnen (er zullen er een paar zijn!), word vooral niet boos. Maak grondig schoon en gebruik een zindelijkheidsmat. Zindelijksheidsmatten moeten op een rustige plek worden geplaatst, idealiter uit de buurt van hun slaapgedeelte en moeten altijd op dezelfde plaats blijven. Dag na dag leert je puppy daar naartoe te gaan wanneer dat nodig is.

4. Wandelen aan de leiband 

Het doel is om je pup te leren rustig naast je te wandelen. Bekijk hier de tips voor het lopen aan de leiband. Het is ook een goed moment om hem te leren zitten op commando, waarbij je hem kunt belonen met traktaties. 
Wanneer de maatregelen voor het Coronavirus worden aangescherpt en we net als sommige andere landen niet meer naar buiten mogen, dan kun je deze oefening natuurlijk voortzetten in de tuin of in huis.

5. Laat ze wennen aan alledaagse geluiden

Vastzitten in je huis maakt het niet gemakkelijk om je puppy bloot te stellen aan nieuwe geluiden. Laat ze daarom eerst wennen aan de geluiden in je huishouden: van de stofzuiger, haardroger, wasmachine, enz. Voor geluiden van buitenaf (verkeer, sirenes, enz.) kan je afspeellijsten gebruiken die speciaal zijn bedoeld voor puppy's. Herhaling en geduld is hierbij de sleutel tot succes: speel elke dag bepaalde geluiden af en verhoog geleidelijk het volume in de loop van de tijd.

6. Laat ze aan de auto wennen

Je kan van de gelegenheid gebruik maken door je puppy aan de auto te laten wennen.

Laat je puppy eerst rond de auto lopen met de motor uit. Laat ze snuffelen en ontdekken, en beloon als hij kalm blijft. Als je pup voldoende zelfvertrouwen toont als hij naast de auto staat, is de volgende stap om hem de binnenkant van de auto te laten verkennen - nog steeds met de motor uit. Nogmaals, gebruik beloningen (mondeling, maar ook met wat lekkers) en wacht tot je pup voldoende vertrouwen heeft in de auto voordat je de motor aanzet. Laat hem stapje voor stapje wennen aan de auto. Dit zal handig zijn tijdens toekomstige uitstapjes samen.

De sleutel tot succes is om je tijd te nemen. Geduld en het hebben van een positieve houding zijn essentieel om je puppy te trainen! 

Volg het laatste nieuws met tips en trucs door je nu te abonneren op onze nieuwsbrief.

Als je thuis blijft met je hond, deel je verhalen op Facebook en Instagram met de hashtag #adaptilathome met ons!

Blijf veilig!

Het ADAPTIL team

#adaptilathome