Naar de trimsalon

Veel honden hebben een enorme hekel aan de trimsalon. Dit kan komen doordat zij worden behandeld terwijl ze worden vastgehouden of omdat zij worden aangeraakt op gevoelige plekken op hun lichaam. De geur of het gevoel van de shampoo, het borstelen of het knippen van de nagels kan honden ook angstig maken. Daarnaast kan een bezoek aan de trimmer worden geassocieerd met een autorit, waarvan bekend is dat dit voor veel honden stressvol is, waardoor de herinnering aan het bezoekje aan de trimmer voor hen nog negatiever wordt.

Honden die angstig zijn voor de trimmer vertonen vaak de volgende symptomen:

Onrustig - Hijgen - Overmatig kwijlen - Trillen - Huilen - Urineren/ontlasten - Proberen te ontsnappen - Proberen te bijten van angst*

Gelukkig biedt ADAPTIL diverse mogelijkheden om jouw hond te leren omgaan met een bezoek aan de trimmer. 

Hoe verminder je angst voor de trimmer?

Advies hoe verschillende ADAPTIL producten ingezet kunnen worden

1. Als je met de auto naar de trimmer gaat, gebruik dan de ADAPTIL Spray op de deken of de reismand in de auto. (LET ER OP dat je 15 minuten wacht na het sprayen voordat je de hond in de auto laat.)

2. Je kunt ook ADAPTIL Tabletten gebruiken. LET ER OP dat je het minstens 2 uur voordat je naar de trimmer gaat toedient, voor het beste ontspanningseffect.

3. Je kunt ook bij de hond een ADAPTIL Halsband omdoen, maar de trimmer moet dan bij het wassen van de hond de halsband afdoen, omdat de shampoo de feromonen van het oppervlak van de halsband zal verwijderen. Echter, de halsband kan teruggeplaatst worden als de hond eenmaal droog is en het kan hem nog steeds helpen tijdens de autorit en de meeste tijd die hij doorbrengt bij de trimmer.

4. De ADAPTIL Spray kan op zijn favoriete dekentje of speeltje gespoten worden en mee worden gegeven naar de trimmer.

5. Deze mogelijkheden kunnen worden gecombineerd voor het beste effect op de hond, aangezien zij prima met elkaar samengaan.

* Let op!

Hoewel ADAPTIL helpt om de angst van uw hond te verlichten, wordt het product niet aangeraden om gevallen van agressie onder controle te krijgen. Mocht uw hond een voorgeschiedenis hebben van agressie jegens de trimmer, dan wordt nog steeds aangeraden om uit voorzorg te muilkorven. In deze situatie wordt echter sterk aangeraden om een gedragsdeskundige te benaderen om de hond te leren omgaan met het bezoeken van de trimmer.