24/7 samen: 5 tips om je hond voor te bereiden op het einde van quarantaine

In deze bijzondere tijden zijn onze honden zeer belangrijke familieleden die ons kunnen troosten. De meesten van ons brengen minder tijd buitenshuis door, en in feite meer tijd met onze huisdieren. Het is natuurlijk geweldig om meer tijd te hebben met onze hond(en) en zij genieten ook van de mogelijkheid om de hele dag bij ons te zijn.

Voor sommige van onze maatjes, die al erg gehecht zijn aan hun familie, kan dit ertoe leiden dat ze geloven dat we vanaf nu allemaal de hele tijd samen zullen zijn. Alleen blijven wordt moeilijker voor deze honden, omdat ze het niet meer gewend zullen zijn om alleen achter te blijven thuis.

Met de hulp van Duitse hondentrainer Perdita Lübbe hebben we 5 eenvoudige trainingstips voor je samengesteld om problemen met alleen blijven te voorkomen, wanneer de quarantaine eindigt en je normale dagelijkse routine opnieuw wordt opgestart.

5 eenvoudige trainingstips om je hond voor te bereiden op het alleen thuis blijven

1. Zelfs als je 24/7 samen bent: sluit af en toe de deur om te voorkomen dat je hond je overal naartoe volgt. Dit kan gemakkelijk wanneer je naar de badkamer of kelder gaat, of wanneer je het afval naar buiten brengt.

2. Indien nog niet gedaan: Creëer een plek van totale rust en kalmte voor je hond, waar ze leren ontspannen, b.v. een speciale plek om 's nachts te slapen in een rustige gedeelte van je woning.

3. Gebruik de ADAPTIL Calm Verdamper in je huis om je hond te helpen ontspannen en hem te helpen gemakkelijker alleen te blijven. ADAPTIL Calm ondersteunt ook elke vorm van training, omdat het je hond helpt beter te leren zonder gestrest te raken door de nieuwe situatie.

4. Train je hond om te “blijven" op een rustplaats en beloon hem als hij daarheen gaat. Na verloop van tijd zal je hond leren om intuïtief daarheen te gaan terwijl je er niet bent.

5. Bij terugkeer naar je hond: je terugkeer moet heel rustig verlopen om te voorkomen dat je hond opgewonden raakt - je terugkeer zou een normaal onderdeel van de dag moeten zijn voor je donzige vriend.

Volg deze 5 eenvoudige trainingsstappen om problemen te voorkomen wanneer je hond weer alleen zal zijn. Dit zal je hond helpen om zich veel gemakkelijker aan te passen aan de nieuwe situatie. Hoe sneller, hoe beter!

Volg het laatste nieuws met tips en trucs door je nu te abonneren op onze nieuwsbrief.

Als je thuis blijft met je hond, deel je verhalen dan met ons op Facebook en Instagram door de hashtag #adaptilathome te gebruiken!

Blijf veilig!

Het ADAPTIL team

#adaptilathome