dut-BE België (NL)

Veel honden hebben er een enorme hekel aan; dit kan komen doordat zij worden behandeld terwijl ze worden vastgehouden of omdat zij worden aangeraakt op gevoelige plekken op hun lichaam of door de geur en/of het gevoel van de shampoo of doordat ze geborsteld worden of hun nagels worden geknipt etc.

Daarnaast kan een bezoek aan de trimmer worden geassocieerd met een autorit, waarvan bekend is dat dit voor veel honden stressvol is, waardoor de herinnering aan het bezoekje aan de trimmer voor hen nog negatiever wordt.

 

Tekenen van angst bij honden bij de trimmer zijn:

  • Geagiteerd zijn
  • Hijgen
  • Overmatig kwijlen
  • Trillen
  • Huilen
  • Urineren/ontlasten
  • Proberen te ontsnappen
  • Proberen te bijten van angst*

 

Gelukkig biedt Adaptil diverse mogelijkheden om uw hond te leren omgaan met een bezoek aan de trimmer. 

Hoe vermindert of voorkomt u de angst voor de trimmer bij uw hond

1.

Als u met de auto naar de trimmer gaat, gebruik dan de Adaptil Spray op de deken of de reismand in de auto. (LET ER OP dat u 15 minuten wacht na het sprayen voordat u de hond in de auto laat.)

2.

U kunt ook Adaptil Tabletten gebruiken. LET ER OP dat u het minstens 2 uur voordat u naar de trimmer gaat toedient, voor het beste ontspanningseffect.

3.

U kunt ook bij uw hond een Adaptil Halsband omdoen, maar de trimmer moet dan bij het wassen van uw hond de halsband afdoen omdat de shampoo de feromonen van het oppervlak van de halsband zal verwijderen. Echter, de halsband kan teruggeplaatst worden als uw hond eenmaal droog is en het kan hem nog steeds helpen tijdens de autorit en de meeste tijd die hij doorbrengt bij de trimmer.

4.

Deze mogelijkheden kunnen worden gecombineerd voor het beste effect op uw hond, aangezien zij prima met elkaar samengaan.

Zie ook onze tips en advies om te helpen Reizen met uw hond

 

*Let op: Hoewel Adaptil helpt om de angst van uw hond te verlichten, wordt het product niet aangeraden om gevallen van agressie onder controle te krijgen. Mocht uw hond een voorgeschiedenis hebben van agressie jegens de trimmer, dan wordt nog steeds aangeraden om uit voorzorg te muilkorven. In deze situatie wordt echter sterk aangeraden om een gedragsdeskundige te benaderen om de hond te leren omgaan met het bezoeken van de trimmer.

 

Waar kunt u Adaptil Spray kopen? Klik hier.

Waar kunt u Adaptil Tabletten kopen? Klik hier.

WIJ BEVELEN AAN: Adaptil Tabletten of Spray

Adaptil Tabletten

Adaptil Tablets

Adaptil Tabletten zijn een kalmeringsmiddel, gebaseerd op natuurlijke ingrediënten, zonder feromonen, die gebruikt kunnen...

Adaptil Spray

Adaptil Spray helpt om reizen en bezoekjes aan de dierenarts of trimsalon minder stressvol te maken. Het is een makkelijke...