dut-BE België (NL)
Vuurwerkangst hond

Hard lawaai

Sinterklaas, kerst en oud- en nieuw: Dit is voor ons een tijd van plezier en drukte, een tijd met veel bezoek, lawaai, muziek en cadeautjes, kerstbomen en heerlijke geuren. Voor onze honden is dit echter een periode die ze liever overslaan. Feestmaand is stressmaand!

Laat jullie feestdagen niet verknallen!

Met name op oud- en nieuwjaarsdag zitten wij als baasjes met de handen in het haar. Angst voor vuurwerk is lastig te behandelen, omdat het maar één keer per jaar voorkomt. Ben je vergeten tijdig te beginnen met je hond te laten wennen aan vuurwerkgeluiden? Deze tips zullen de vuurwerkavond voor je hond iets dragelijker maken. 

Creëer een veilige haven

Leer je hond waar zijn veilige haven is. Dit is een plekje waar ze beschermd zijn tegen harde geluiden en waar ze zich veilig kunnen verstoppen als ze angstig zijn. Een angstige hond herken je aan (één van) de volgende symptomen:

Trillen en beven - Vastklampen aan de eigenaar - Overmatig blaffen/piepen - Ineen krimpen en verschuilen achter meubilair - Proberen weg te rennen - Behoefte doen in huis - Op en neer lopen en hijgen - Weigeren om te eten.

Heeft je hond nog geen plek waar hij zich afzondert als hij angstig is? Creëer een plekje voor hem. Dat kan een bench zijn die je afdekt met een deken, een plekje achter de bank, onder de trap of onder het bed. Bescherm die plek met dekens, kussens en/of karton. Bouw als het ware een hol voor hem. Spray de plek in met de ADAPTIL Spray en leg enkele speeltjes neer in zijn veilige haven. Op het moment van het vuurwerk weet je hond perfect waar hij naartoe kan om te schuilen.

Tips voor tijdens de drukke feestdagen

1.

Sluit alle ramen en deuren. Sluit de gordijnen en zet de TV of de stereo aan, zodat muziek het geluid van het vuurwerk overstemt. Let op: sommige radiozenders laten vuurwerkgeluiden horen.

2.

Leid je hond af door hem een snoepje of speeltje te geven of door met hem te spelen.

3.

Gebruik een ADAPTIL Verdamper en/of Spray in de nabijheid van zijn ‘veilige haven’. Plug de Verdamper minstens 24 uur (liefst eerder) voor de gebeurtenis in het stopcontact.

4.

Laat je hond wat vroeger op de avond uit, namelijk wanneer het nog licht is en er nog geen vuurwerk wordt afgestoken.

5.

Houd je hond aangelijnd tijdens het uitlaten.

6.

Straf je hond NOOIT voor zijn angstige gedrag tijdens het vuurwerk. Dit zal hem alleen maar nog meer stress geven.

WIJ ADVISEREN

Adaptil Spray

Adaptil Spray helpt om reizen en bezoekjes aan de dierenarts of trimsalon minder stressvol te maken. Het is een makkelijke...

Adaptil Verdamper

De verdamper helpt u om uw relatie met uw hond(en) goed te houden, door een liefdevolle leefomgeving voor hen te creëren...