dut-BE België (NL)
Kennels

Kennels 

Hoewel de meeste kennels en pensions hun uiterste best doen om de honden blij en gestimuleerd te houden, kan uw hond het toch moeilijk vinden om aan het leven in de kennel te wennen.

Om diverse redenen:

  • Hij is gescheiden van u
  • Andere mensen  
  • Andere geluiden, inclusief blaffen (bijna de hele tijd)
  • Ongewone leefomgeving, anders dan thuis
  • Vreemde honden (en niet in staat om ze te leren kennen)
  • Andere routine
  • Vreemde mensen om hem heen
  • Verandering in voer/dieet (indien u niet uw eigen voer meegeeft)

 

Om deze redenen zou u een verandering in de toestand van uw hond kunnen bemerken na een verblijf in de kennel of pension. 

Uw hond kan dezelfde problemen ervaren, wanneer hij verblijft in een dierenkliniek (gehospitaliseerd of tijdens lichamelijke onderzoeken). Dit is de reden waarom veel dierenartsen al Adaptil in hun praktijk gebruiken; om deze problemen te voorkomen of te verlichten.

In kennels is de situatie anders, omdat kennels vaak de Adaptil Verdamper niet kunnen gebruiken als de honden toegang hebben naar buiten.

Bovenstaand filmpje geeft advies over wat u kunt doen om uw hond te helpen omgaan met de veranderingen in zijn routine, zoals verblijf in een kennel of in de opvang.

Top tien tips om uw hond te steunen als hij naar een kennelomgeving gaat:

1.

Check of uw hond helemaal bij is met zijn vaccinatieschema, inclusief kennelhoest. Een kennel kan uw hond weigeren als hij achterloopt met zijn vaccinaties.

2.

Als uw hond oud is of onlangs ziek is geweest, ga dan na of uw hond wel fit genoeg is om te kunnen verblijven in een kennel.

3.

Om te voorkomen dat uw hond stress krijgt in een kennelomgeving, doet u 24 uur voor vertrek bij uw hond een Adaptil Halsband om.

4.

Probeer wat beddengoed van uw hond mee te nemen naar de kennel. Maar laat alleen beddengoed achter dat vies of zelfs stukgemaakt mag worden.

5.

Laat iets van uzelf achter bij uw hond, want uw geur zal uw hond gerust stellen en zich op zijn gemak laten voelen, en wellicht een speeltje dat hij leuk vindt.

6.

Mocht uw hond structureel aan de medicatie zijn, leg dan goed aan de kennel uit wanneer en hoe het moet worden toegediend.

7.

Mocht uw hond een gevoelige maag hebben of een moeilijke eter zijn, check bij de kennel of zij het goed vinden om uw hond zijn gewoonlijke voer te geven.

8.

Mocht u het gewoonlijke voer van uw hond mee willen geven, zorg er dan voor dat u genoeg geeft voor het hele verblijf (met een beetje extra).

9.

Check de tijden dat u uw hond kunt brengen en halen.

10.

10. Tot slot, zorg ervoor dat de kennel de contactgegevens van uw dierenarts heeft, voor in geval van nood.

Hoe helpt u uw hond om te gaan met kennels?

U kunt uw hond helpen om te wennen aan een kennelomgeving, door hem minstens 24 uur voordat u weggaat een Adaptil Halsband om te doen. Het werkt maximaal vier weken, waardoor het uw hond zal helpen om ook thuis weer te wennen.

Het is bewezen dat Adaptil helpt om stressgerelateerde reacties bij honden in de opvang te verminderen.

Adaptil Halsbanden, worden bij ELKE hond gebruikt bij de Dogs Trust en de Blue Cross, om de honden op hun gemak te stellen tijdens hun verblijf in de kennel en hen te helpen wennen aan de nieuwe omgeving.